Hjälten & Filuren

Hjälten & filurenEtt dråpligt musikaliskt trädocksspektakel om stora skor,
små hjältar och gott hjärta!

Kungen lipar! Folket darrar! Och hjälten är villrådig i detta burleska äventyr där all hjälp behövs för att betvinga det rysliga odjur som ingen har sett, men som alla så klart vet allt och inget om!

Fritt efter en myt från Levanten om rättvisa och folkliga hjältar. En hisklig rövarhistoria som slutar rysligt bra!

I modernt dockteateruttryck får publiken möta hjältar, mytiska väsen, gudomligheter och kanaljer ur den grekiska sagosfären i en omtolkning av en lätt polemisk saga som i århundraden berättats i de trakter där Europa möter Asien. Pjäsen är en fantasifull och humoristisk inspiration till samtal om vilka som är vår tids hjältar och hur vi i våra dagar kan övervinna verkliga och uppdiktade vidunder.

För 6 – 12 åringar. I anslutning till skolföreställningar erbjuder vi lärarmaterial till kreativa uppföljningsaktiviteter. Spelas även som familjeföreställning, och faktiskt också som vuxenföreställning, gärna i vår teaterverkstad följd av workshop om dockteaterns möjligheter till fritt skapande!

Dramatisering: Staffan Björklund & Erik Olsen. Dockor & scenografi: Enid Björklund. Musik: Lars Fjeldmose. Regi: Erik Olsen.

Press:

”Det är Enid Björklunds trädockor som bär historien: den här gången är de höga som en underarm, och med glappande käkar. Mest oförglömliga är de tre komiska men kantstötta figurerna som följer med Filuren på äventyret. De är konstruerade för att byta skepnad vilket – som alltid – tillhör höjdpunkterna.”

”Staffan Björklund för berättelsen framåt med sin säregna humor. Så fort Filuren gör entré och träffar Vakten vid slottet är den sedvanliga enmanselegansen igång.”