Under vår internationella Dockteaterfestival PEGASUS INTERNATIONAL i juli arrangerar vi två Vuxenmasterclass-workshops

KARAGÖZWORKSHOP MED CENGIZ ÖZEK

En unik workshop för dig som är riktigt intresserad av klassisk skuggteater! Cengiz Özek har arbetat med traditionell turkisk skuggteater sedan 1977 då han var 13 år. Sedan 1989 har Cengiz spelat mer än 1000 föreställningar på 5 kontinenter, i 30 länder, i 75 stora städer. Cengiz räknas som en stor kulturperson i Turkiet, han har prisats både för sina föreställningar och kulturella insatser, nyligen blev han av UNESCO utnämnd till ”Virtuellt Kulturellt Världsarv”! Med sin Karagöz förenar han Öst och Väst på sin skuggskärm!

Denne Karagözmästare leder en workshop, en masterclass, under Pegasus International. Under två tvåtimmarspass, ett lördag fm, ett söndag fm, får man alla historiska fakta om skuggteaterkonstens stora hjälte Karagöz och tillverka en äkta Karagözskuggdocka av kamelskinn med traditionella verktyg. Under första passet förmedlar Cengiz alla fakta om Karagöztraditionen, och tillverkningen påbörjas. Under andra passet delas deltagarna i små grupper som får tillverka varsin del till dockan. Till sist sätts delarna samman och alla får provspela med en äkta Karagöz innan det är dags att se Cengiz spela sin föreställning Skräpmonstret för festivalpubliken!

Språk Engelska

11 & 12 juli, 2 tim lördag fm + 2 tim söndag fm.
15 personer. 450 kr inkl Festivaldag.

Bokning staffan@sbteater.se eller 046-706325

Läs mer om Cengiz Özek Shadow Theatre

Läs mer om Cengiz Özek Shadow Theatres föreställning Skräpmonstret

 

DOCKDRAMA MED DIMITRIS KARAGIORGAS

Ny Terpi

En praktisk workshop för vuxna, byggd på principerna om terapeutisk dockteater. Dockan, detta i sig livlösa objekt, är ett ypperligt uttrycksmedel för många fler än dockspelare. I denna workshop ges deltagarna tillfälle att utforska känslor, upplevelser och drömmar, att fördjupa sig i sin inre värld, att samordna sig med omgivningen. Dockspel på en ovanlig scen, improvisation, frånvaron av scendekorationer och publik uppenbarar ett annat sätt att använda dockteater, det med fokus på terapi.

En workshop med festlig atmosfär, här möts psykoterapi och konst! Deltagarna behöver inte ha någon erfarenhet av dockspel.

Språk: Engelska/Svenska.
Lördag 25 juli fm. 4 tim.
12 deltagare. 400 kr inkl Festivaldag.

Bokning staffan@sbteater.se eller 046-706325

Läs mer om Dimitris Karagiorgas