2006 deltog vi för första gången i den internationella festivalen i Nabeul, en timme söder om Tunis. Festivalen hålls varje år veckan före jul. När vi nu återkom 2011 kunde vi märka spåren efter revolutionen, en del restauranger i Nabeul som tillhört presidentsläkten var raserade, paradgatan i Tunis var delvis taggtrådsinlindad, och jag tyckte själv att stämningen var mer spänd än vid festivalen 2006.

Det blev ett hårt program med föreställningar i fyra mindre byar och en i Tunis. Kalla lokaler i byarna, fattigt, påpälsade barn, men mycket vänligt mottagande, tack vare festivalen får de små byarna utländskt besök en gång om året.

I Tunis blev det föreställning på Nationella Marionetteatern. Här kom familjer som hade råd, och vid workshopen efteråt där alla fick göra rotfruktsdockor var det ivrigt fotograferande, och jag tror många blev inspirerade av att se någon använda naturmaterial på scenen, billigt och lättskaffat när man vill låta barn spela själva.

På festivalscenen i Nabeul ordnade vi till det så barnen kom nära dockorna, i regel spelar man för en salong med 400 barn, det är inte ett bra sätt att ta hand om barn, här fick vi kontakt, barnen kände enkelheten i det vi utför med just denna pjäs, Tre På Ett Strå.