INDEPENDENT MINI SHADOW THEATRE FESTIVAL

För första gången i Malmö! En SkuggTeaterFestival med internationella artister!

Från Grekland, Turkiet, Danmark, Estland och Sverige.

Mitt i stan, i Mazettihuset, på våningen där Teatercentrum och Danscentrum håller till.

Här får du i julruschens start chansen att uppleva de fångande traditionella historierna långt bortifrån och de nyskapade här hemifrån!

Allt med skuggdockor som på livets skärm lyser upp ditt sinne mer än någon julstjärna!

På förmiddagen ges en workshop för stora och små. Kom och se och hör om denna fascinerande dockteaterform, gör egna dockor tillsammans med artisterna som du kan se spela på eftermiddagen.

Du bjuds fyra föreställningar efter lunch! Och de är totalt olika!

Poesi, humor, traditionellt, experiment, professionellt, internationellt!

50 kr för förmiddagen, 100 kr för hela eftermiddagen med fyra föreställningar, 50 kr för enstaka föreställning.

Välkommen!

Kl 10.00 – 11.30

Skuggdockworkshop för barn och vuxna. Lär känna en fascinerande dockteaterform och gör egna dockor! Som inspiration får du se ett par korta historier med skuggdockor och höra om teaterformens historia, sedan tillverkar vi dockor som du får spela med och ta med hem. Allt sker tillsammans med STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER och Dimitris från gruppen YOUR BLACK EYES. 90 min. 5-12 år och vuxna.

 

Kl 13.00 & 14.00

KARAGÖZ PÅ ÄVENTYR är en historia om längtan och hopp, om betydelsen av att vara nära dem man älskar mest här I världen. På sin långa resa råkar Karagöz ut för många äventyr! Han möter bland andra en listig häxa, och en stor ruskig orm! Fikret Cecmeli som bor i Stockholm är sångare, musiker och skådespelare. Ända sedan han som liten pojke bodde i en liten turkisk by har han längtat efter att få göra den här föreställningen, fylld av skönhet humor och mystik. 45 min. Från 6 år. Språk Svenska.

 

Kl 13.00 & 14.00

Dansk-Estniska gruppen First Hand Theatres pjäs FÖRESTÄLLNINGAR OM ALICE är en Sagolik skuggteaterföreställning byggd på texter ur Lewis Carrolls böcker Alice i Underlandet och Genom Spegeln. 35min. Från 4 år. Språk Danska.

 

Kl 15.00 & 16.00

Skuggteatergruppen Your Black Eyes presenterar den traditionella grekiska föreställningen GUNGAN. Pjäsen som har sitt ursprung i den turkiska historien Salincak har spelats över hela Grekland i 150 år!

Karagiozis och hans kompis Hadjiavatis letar efter jobb. Och de får jobb! Kungen vill att de ska sköta den stora Nöjesgungan på palatsets stora fest. Nu gäller det att vara försiktiga så att kunderna inte skadar sig! Ska de lyckas? Kan de skaffa pengar till sina mycket fattiga familjer? Ska Karagiozis farbror lyckas klättra på gungan?! En tragisk komedi/En komisk tragedi! 45 min. Från 5 år. Språk Grekiska med Svenska undertexter.

 

Kl 15.00 & 16.00

GRAND CENTRAL är en kort cinematisk performance-akt med Christopher Nelson. Clownkaraktären Helmut ger sig ut för att söka efter en ny identitet. Helmut rör sig genom vad som verkar vara ett oändligt shoppingcentrum. I högtalarna ropas märkliga avgångar ut, det låter som om hela järnvägssystemet sitter ihop med det centrala nervsystemet. Kanske är stationen psykosomatisk? 11 min. För vuxna. Språk Svenska och Engelska.

 

Speldag               Lördag 8 december

Spelplats            Mazettihuset. I Teatercentrums & Danscentrums lokaler

Ingång Bergsgatan 29 Malmö

Biljetter          50 kr för förmiddagens workshop. 100 kr för hela eftermiddagen med fyra                        föreställningar. 50 kr för enstaka föreställning.

Bokas på www.kulturcentralen.nu eller yourblackeyes@gmail.com

Arrangörer      Your Black Eyes & Staffan Björklunds Teater i samarbete med

Teatercentrum Södra & Danscentrum Syd    

 Info                 Dimitris Karagiorgas    yourblackeyes@gmail.com

eller Staffan  Björklund  staffan@sbteater.se  070-397 65 85

 

Här är en liten film som uppvärmning!